top of page

Page Title

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content and make sure to add any relevant details or information that you want to share with your visitors.

Apex Legends

SNABBFAKTA

  • Utgivare: EA Games

  • Speltyp: FPS (First-person shooter)

  • Spellägen:

    • Mutliplayer = Flerspelarläge

  • Åldersgräns: 16+

  • Köpinslag i spelet: Free-To-Play (=Hela/delar av spelet är gratis) + Mikrotransaktioner dvs Utöver gratisversionenav spelet kan man köpa till ett säsongspass (=Battle Pass) samt olika typer av skins, spelfigurer osv.​​

Sociala aspekter

  • Det vanligaste är att spela i flerspelarläget (Multiplayer) och då kan det finnas ett viss grupptryck att man skall spela sent på nätterna eller vissa tidpunkter för att slutföra uppdrag osv.

  • Spelet lägger mycket fokus på sin klanfunktion där man kan kommunicera via en röstchatt.

  • Likt andra spel förekommer det både fusk och nätmobbning. Men man har möjlighet att stänga av chatten.

​​

Mekanismer som får en att spendera tid och pengar i spelet

maxresdefault.jpg

Battle Pass

Ett battle pass kostar ca 120 sek eller 950 Apex mynt CP och varar ca 3 månader dvs under en säsong. Därefter får man köpa ett nytt battle pass i den nya säsongen. När man köpt ett battle passe så vet man tydligt vad man får. Bland annat får man hoppa över ca 100 levelar och får även som belöning skins, Apex Packs, vapen som ger en fördel i spelet jämfört med dem som inte köpt battle pass. Om man inte spelat tillräckligt när en ny säsong börjar så går man miste om pristerna.

WhatsApp-Image-2022-05-17-at-10.43.13-PM-800x400.jpeg

Nedräkningar och dagliga belöningar

Spelet har dagliga, vecko- och månadsvisa utmaningar som ger belöningar och det tvingar dig att vilja komma tillbaka och spela för att kunna vinna belöningar. Om du inte spelar ofta så får du inga belöningar.

download.webp

4 olika valutor

Spelet innehåller 4 olika valutor: 

1. Apex Coins - En premiumvaluta som kan köpas för riktiga pengar i spelets butik eller tjänas genom att spela.

2. Crafting Metals - Kan endast fås via Apex Packs (lootlådor) eller låsas upp via Battle Pass.

3. Legend Tokens - Kan endast fås genom att spela och används till att låsa upp nya spelkaraktärer.

4. Heirloom Shards - Kan fås via Apex packs och används för att köpa exklusiva skins.

Trots att du köper ett Battle Pass så måste du spela mycket för att låsa upp de olika resurserna. För att få saker kan du behöva spela länge och återkommande vilket gör det  lockande att använda ditt kreditkort för att köpa skins och paket i butiken för att få sakerna direkt.

Featured-Apex-Legends-Apex-Packs.webp

Lootlådor (=Apex packs)

Spelet innehåller lootlådor som liknar insekter.  Dessa Apex packs innehåller slumpmässiga belöningar. Dessa innehåller samma psykologiska mekanismer som vid andra spel, där spänning, förväntan och hopp lockar dig att öppna fler paket för att vinna. Dessa lootlådor innehåller endast saker med kosmetisk påverkan ex skins och påverkar därför inte spelets konkurrens. 

4quvxjonk2m81.webp

Premium Battle Pass

När man köpt ett Battle Pass så tar det cirka 100 timmars spel att låsa upp alla nivåer vilket är lång tid för de flesta. Då kan det vara lockande för många att köpa ett såkallat Premium Plus Battle Pass som kostar 2800 Apex-mynt motsvarande 320 kr. Detta låser upp 25 st nivåer. Om man köper enstaka upplåsningar så kostar var och en 150 Apex-mynt motsvarande 17 kr. 

957cf941-9f33-4035-bccf-48667d156584.jpg

Virtuell valuta och riktiga pengar

Med tanke på att spelet innehåller 4 olika virtuella valutor och ibland även tidbegränsade bonusvalutor så är det lätt att dessa virtuella valutor döljer hur mycket en sak i spelet kostar och är värd i riktiga pengar och tid. En karaktär i spelet kostar ca 800 Apex-mynt motsvarande 80 kr. I spelet finns 10-tals karaktärer och det läggs hela tiden till nya karaktärer för varje säsong och ifall man köper alla så kan det lätt bli mycket pengar. Ett annat alternativ är att låsa upp Legend Token genom att spela mycket men det tar tid att tjäna ihop tillräckligt många för en enda karaktär vilket kan vara upp till dagars spelande. Hur ser man då på värdet av karaktären, betala 80 kr eller spender 3-4 dagar av ditt liv för att spela och få karaktären?!

bottom of page